Troubleshooting
Ik kan Pebbles niet verbinden met mijn smartphone

Glimp ondersteuningsteam
February 29, 2024

Normaal gesproken maken ze automatisch verbinding wanneer je de app opent en de Pebbles worden gewekt. Als je Pebbles wakker is geworden, maar je hebt problemen met het verbinden van de Pebbles met je smartphone, volg dan deze stappen voor probleemoplossing:

Handmatig verbinding maken:

Als je Pebbles niet automatisch verbinding maken, probeer dan je Pebbles handmatig aan te sluiten:

• Open de Glimp app en tik op Bluetooth-knop op het startscherm
  • Tik op de grote Bluetooth-knop op het onderste scherm om te zoeken en verbinding te maken met je apparaat
  • De verbonden Pebbles worden op het scherm weergegeven

Nieuwe verbinding tot stand brengen

Als je eerder andere Pebbles hebt verbonden met je Glimp App, of als er oude Bluetooth-verbindingen zijn opgeslagen in de app, probeer dan je Pebbles als nieuwe apparaten te verbinden:

• Open de Glimp app en tik op Bluetooth-knop op het startscherm
  • Ga naar”Nieuwe Pebbles verbinden
  • Tik op de verversingsknop rechtsboven
  • Vind jouw Pebbles in de”Pebbles gevonden”, en tik op de verbindingsknop om ze handmatig te verbinden

Deze stappen zouden je moeten helpen om een verbinding tot stand te brengen tussen je Pebbles en je smartphone. Als het probleem zich blijft voordoen, voer dan deze stappen uit om het probleem op te lossen:

1. Controleer de LED-indicator van de Pebbles: De Pebbles moeten een blauwe flits weergeven om aan te geven dat ze klaar zijn om te koppelen. Als je dit niet ziet, probeer dan de Pebbles opnieuw te schudden om er zeker van te zijn dat ze wakker zijn. Als je een witte, constante LED ziet, zijn de Pebbles al aangesloten.
  2. Bluetooth-connectiviteit: Zorg ervoor dat Bluetooth op je smartphone is ingeschakeld. Ga naar de instellingen van je telefoon en controleer of Bluetooth actief is.
  3. Controleer de Bluetooth-machtigingen: Zoek in de instellingen van de app naar een sectie met betrekking tot machtigingen. Zorg ervoor dat de Glimp app toestemming heeft om Bluetooth te gebruiken. Als dit niet het geval is, moet u deze toestemming inschakelen.
  4. Voor iOS-apparaten: Ga naar 'Instellingen', scrol omlaag naar je apps, zoek de Glimp app en zet de Bluetooth-schakelaar aan.
  5. Voor Android-apparaten: Ga naar 'Apps', zoek Glimp, tik op 'Machtigingen' en schakel vervolgens de Bluetooth-toestemming in.
  6. De Glimp App sluiten en opnieuw openen: Soms kan het simpelweg sluiten en opnieuw openen van de Glimp app verbindingsproblemen oplossen.
  7. De app updaten: Controleer of er updates beschikbaar zijn voor de Glimp app in de App Store (voor iOS) of Google Play Store (voor Android) en werk deze indien nodig bij.
  8. Controleer op obstructies: Zorg ervoor dat er geen fysieke obstakels of grote afstanden zijn tussen je Pebbles en je smartphone. Bluetooth-verbindingen werken het beste binnen een kort bereik.

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de klantenservice van Glimp voor verdere hulp. We kunnen meer diepgaande probleemoplossing bieden of advies geven over de volgende stappen, eventueel inclusief een garantieclaim indien nodig.